Op 11 augustus 2019 zond de Oostenrijkse zender ORF2 onder de titel Gartenparadiese-in-Friesland een reisdocumentaire uit waarin ook onze tuin werd bezocht door Karl Ploberger en zijn TV-team. De uitzending werd op 14 augustus nog herhaald en was daarna een week lang terug te zien op "Sendung verpasst"op ORF2.

In verband met uitzendrechten etc. is de film nu niet meer beschikbaar. Maar er ging een hele geschiedenis aan vooraf zoals u hier kunt lezen. En in februari 2020 komen ze terug voor het filmen van de sneeuwklokjes in de Oost-Groninger Bollenroute.

De voorgeschiedenis:

De Stonefarm gaat steeds verder over de landsgrenzen. Op 15 augustus 2018 was er zowaar een team van de Oostenrijkse TV om hier opnamen te maken. Hieronder wat beelden van de opnamedag.

Ze hadden zelfs een drone bij zich. Beelden van een half uur durende film kregen we in januari 2019. Niet alleen de Stonefarm maar ook andere tuinen die u kent van de Bollenroute waren te zien. De Oostenrijkers noemen het hele gebied gemakshalve Friesland. Wij vonden de film zeer de moeite van het bekijken waard en we hebben dus een link naar de film op onze website gezet maar:

Helaas. De link werkte nog geen 24 uur toen er een telefoontje uit Oostenrijk kwam. De tuineigenaren hadden al wel een ruwe versie van de film gekregen (waar ook nog foutjes in zaten) maar zolang er nog geen uitzending was geweest op de Oostenrijkse TV was het niet toegestaan om deze film te verspreiden. Dus toen maar afwachten tot na de uitzending in de hoop dat we de link daarna weer konden plaatsen. Ook het Facebookbericht moest worden verwijderd. 

Onder deze link vindt u het reisprogramma van de organisatie van de presentator Karl Ploberger. 

Het bezoek aan de Stonefarm wordt momenteel niet meer vermeld.