Welkom » In de media » Oostenrijkse TV

Op 11 augustus 2019 zond de Oostenrijkse zender ORF2 onder de titel Gartenparadiese-in-Friesland een reisdocumentaire uit waarin ook onze tuin werd bezocht door Karl Ploberger en zijn TV-team. De uitzending werd op 14 augustus nog herhaald en was daarna een week lang terug te zien op "Sendung verpasst"op ORF2.

In verband met uitzendrechten etc. is de film nu niet meer beschikbaar. Maar er ging een hele geschiedenis aan vooraf zoals u hier kunt lezen. En in februari 2020 komen ze terug voor het filmen van de sneeuwklokjes in de Oost-Groninger Bollenroute.

De voorgeschiedenis:

De Stonefarm gaat steeds verder over de landsgrenzen. Op 15 augustus 2018 was er zowaar een team van de Oostenrijkse TV om hier opnamen te maken. Ze hadden zelfs een drone bij zich. Beelden van de TV-uitzending hebben we nog niet maar die zullen ons nog wel worden toegestuurd. Dat zal vermoedelijk pas in de loop van 2019 zijn. Hieronder al vast wat beelden van de opnamedag. En onder deze link vindt u het reisprogramma van de organisatie van de presentator Karl Ploberger.

En in januari 2019 kregen we een ruim een half uur durende film toegestuurd. Niet alleen de Stonefarm maar ook andere tuinen die u kent van de Bollenroute zijn te zien. De Oostenrijkers noemen het hele gebied gemakshalve Friesland. De TV-film heeft een te groot formaat voor onze website maar onder deze link kunt u de film toch bekijken in een lagere resolutie. U kunt de film zelf op groot beeld zetten. Met geluid natuurlijk. De presentator spreekt Duits en soms wordt er (in het Duits) ondertiteld. De hele film duurt ruim een half uur. De Stonefarm begint op ongeveer 02.30, Tuinfleur op 23.00. Maar de hele film is de moeite van het bekijken waard.

Helaas. De link werkte nog geen 24 uur toen er een telefoontje uit Oostenrijk kwam. De tuineigenaren hadden al wel een ruwe versie van de film gekregen (waar ook nog foutjes in zitten) maar zolang er nog geen uitzending is geweest op de Oostenrijkse TV Is het niet toegestaan om deze film te verspreiden. Nu dus maar afwachten tot na de uitzending in de hoop dat we de link daarna weer kunnen plaatsen. Ook het Facebookbericht moet worden verwijderd. 

Een link naar de Aankondiging van de uitzending op 11 augustus 2019 om 17.50 uur.