Welkom » In de media » Oostenrijkse TV

De Stonefarm gaat steeds verder over de landsgrenzen. Op 15 augustus 2018 was er zowaar een team van de Oostenrijkse TV om hier opnamen te maken. Ze hadden zelfs een drone bij zich. Beelden van de TV-uitzending hebben we nog niet maar die zullen ons nog wel worden toegestuurd. Dat zal vermoedelijk pas in de loop van 2019 zijn. Hieronder al vast wat beelden van de opnamedag. En onder deze link vindt u het reisprogramma van de organisatie van de presentator Karl Ploberger.

En in januari 2019 kregen we een ruim een half uur durende film toegestuurd. Niet alleen de Stonefarm maar ook andere tuinen die u kent van de Bollenroute zijn te zien. De Oostenrijkers noemen het hele gebied gemakshalve Friesland. De TV-film heeft een te groot formaat voor onze website maar onder deze link kunt u de film toch bekijken in een lagere resolutie. U kunt de film zelf op groot beeld zetten. Met geluid natuurlijk. De presentator spreekt Duits en soms wordt er (in het Duits) ondertiteld. De hele film duurt ruim een half uur. De Stonefarm begint op ongeveer 02.30, Tuinfleur op 23.00. Maar de hele film is de moeite van het bekijken waard.

Helaas. De link werkte nog geen 24 uur toen er een telefoontje uit Oostenrijk kwam. De tuineigenaren hadden al wel een ruwe versie van de film gekregen (waar ook nog foutjes in zitten) maar zolang er nog geen uitzending is geweest op de Oostenrijkse TV Is het niet toegestaan om deze film te verspreiden. Nu dus maar afwachten tot na de uitzending in de hoop dat we de link daarna weer kunnen plaatsen. Ook het Facebookbericht moet worden verwijderd.