Foto: Jans Velthuis

4 oktober 2020 - 0:31 - CG - Gemeente Stadskanaal

GRONINGEN, DRENTHE, DUITSLAND – Dit weekend wordt de Herfsttuinen marathon gehouden.

Het Tuinpad op – In Nachbars Garten zet zich in voor het open stellen van bezienswaardige particuliere tuinen en wil de aandacht vestigen op bijzondere openbare tuinen en parken. Naast het uitgeven van de tuinengids worden er door de stichting jaarlijks een aantal “tuinenmarathons” georganiseerd. Tijdens een tuinenmarathon kunnen tuinliefhebbers zonder een vooraf gemaakte afspraak een selectie van de tuinen bezoeken. Dit weekend is de herfsttuinen marathon. De deelnemende tuinen openen van 11.00 – 17.00 uur de tuinpoorten.

De entree is soms gratis, soms wordt een vrije gift op prijs gesteld of er wordt entree gevraagd.

De lijst met deelnemende tuinen is te vinden op www.hettuinpadop.nl onder tuinagenda. Op deze site staan ook gedetailleerde beschrijvingen van de tuinen.

Jans Velthuis bezocht zaterdag The Stonefarm van de familie Scheltens aan de Zijdstukkerweg in Stadskanaal.

In deze unieke tuin van 2 ha, aangelegd in de Engelse landschapsstijl, heeft de familie Scheltens een verzameling bijzondere planten opgebouwd. Er zijn gemengde borders en borders met een collectie varens, hosta’s, hemerocallissen en rozen. Vijvers zorgen voor de nodige rust. Het assortiment bomen, coniferen en heesters met de zwerfkeien en mineralen die speels door de tuin zijn gedrapeerd, wekt ieders verbazing.