Op 24 februari kwam Klaas Haak (van de FBBus) terug en maakte de volgende serie

De tekst die hij erbij schreef willen we u niet onthouden:

ALLEGRO MAESTOSO

THE STONEFARM 24-2- 2019.

Een bezoek aan de Stonefarm vergelijk ik soms wel eens met een Symphonie van Gustaf Mahler (1860-1911), die liet zich werkend aan een Symphonie vaak inspireren door de natuur ,groots, en meeslepend, romantisch, maar ook tragisch en wreed, Mahler had ook min of meer een tragisch leven, ik hou veel van zijn muziek, niet dagelijks, en is ook niet echt geschikt als achtergrond muziek bij een middagje baby shower 🙈😂.
Maar gister dus terug naar de stonefarm, en nu eens rustig zonder haast alles op mijn gemak bekeken, en wat is het een indrukwekkende tuin, nee je zou het zeker een park kunnen noemen, niet alles ingedeeld in tuinkamers, of speciale blauwe ,of roze borders ,nee ,niks van dat alles, maar het is een lustoord voor veel vogels, en bijen, heul veul bijen, prachtig dat gezoem, en de bijen maken zich echt niet druk om de kleurenwaaier.😎😂
Ik waande me in het paradijs gisteren, de vogels, het gezoem ,en dat allemaal zonovergoten,☀️ de bezoekers die ook door de tuin scharrelden lieten allemaal verbaasde kreten horen, ook veel van over de grens, maar allemaal genoten ze van deze prachtige plek .
En de rust, de tuin is gelegen in een vrij vlakke omgeving, met op de achtergrond een natuurgebied, en de Stone farm is omsloten door vele bomen en heesters,.
dat geeft het toch een mooie beetje intieme karakter, in een veen koloniaal landschap .
De rust werd om de drie minuten wel verstoord door de enorme bulderende lachsalvo's van eigenaar Tinus, door de hele tuin heen te horen, dus van verdwalen was geen sprake, de uitgang kon je makkelijk weer vinden, je hoefde alleen maar op het geluid af te gaan 😁🙈.
En dan die enorme velden vol met crocus, en andere bloembollen, indrukwekkend, zelfs mensen die niks met bollen hebben zouden nog onder de indruk zijn .
De lengte van dit bericht heb ik een beetje aangepast aan de grootte van de tuin, dus ben nog lang niet klaar 😁😎.
Had Tinus nog een paar bolgewasjes mee genomen, en hij was blij verrast met de Colchicums's , hoewel hij ook een groot verzamelaar is, had hij deze nog niet, en vind het prachtig om de reactie te zien dan, maar Tinus wilde gelijk het een en ander meegeven, nee ,daar is het niet om te doen vind het een geweldig persoon, zoals al die eigenaren trouwens, ze hebben allemaal hun eigen verhaal en ervaringen.
Tinus stond erop dat ik nog een klokje meenam voordat ik weg ging, maar was gelukkig bezig met een bezoeker, en ik moest weg naar een verjaardag waar ik ontzetten veel zin in had 🙊🙉🙈⚡️.
Ik deed de tuinpoort achter me dicht, en hoorde op de achtergrond de bulderende lach van Tinus,en met een brede grijns liep ik weer naar de auto .